Мъж с трактор опита да нахлуе през централния вход на турския парламент, като предизвика охраняващите полицаи да използват оръжията си, за да го обезвредят. Инцидентът е станал около 9.30 часа тази сутрин, като е предизвикал паника сред хората в района на меджлиса в столицата Анкара, предава онлайн изданието на в. "Дувар".

Когато полицаите забелязали как тракторът се движи по централния бул. "Ататюрк" в посока парламента, опитали да го спрат, но шофиращият не обърнал внимание на предупрежденията. Наложило се да открият стрелба, което предизвикало огромна паника сред минувачите в района. Мъжът е спрян и задържан чак когато бил уцелен в крака. При инцидента има пострадали 6 коли.

Шофьорът на трактора е на 45 години, турски гражданин, фермер.

По-късно анадолската агенция съобщи,  че той е казал на полицията, че иска да стигне до Израелското посолство, за да протестира срещу Израел. Съобщава се още, че през 2007 г. бил лекуван за психични проблеми.

Разследването на инцидента продължава.

По традиция днес - във вторник, се провеждат заседанията на парламентарните групи в Меджлиса. Заседанието на депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), обикновено се ръководи лично от президента Реджеп Тайип Ердоган.