Свидетелства за пребиваването си расистите са оставили в интернет. На тези следи сега са попаднали правозащитници от Федералната република, предаде БНТ.

В началото на ноември Германия беше шокирана от разкрития за серия от неонацистки убийства на чужденци. Германският канцлер Ангела Меркел обеща пълно разследване на серията убийства.

За втори път името на страната ни се свързва с бандата расисти, на чиято съвест лежат разстрелите на осем турци и един грък в Германия.
Преди две седмици се разбра, че през август 2000 година двете водещи фигури на групировката са били за кратко в България.

Неправителствената организация „Атифашистки прес-архив" оповести сега, че през 2009-а в страната ни са пребвавали цяла туристическа група германски неонацисти. Те са от Магдебург. Следите от престоя им се пазят в интернет. Повод за пътуването е бил концерт на музикалната банда Сivil Disorder.
В средите на национал-социалистите групата се ползва с голяма известност. След концерта на 9 февруари в София, групата се е „забавлявала" с обучение по стрелба в мишени. После са се снимали за спомен с оръжията.
Къде точно в България са правени тези фотоси, не е ясно. Също така е неясно, дали връзката със страната ни е само косвена. Конкретен отговор могат да дадат само компентентите органи у нас.