Шестима мъже са били простреляни, един от тях смъртоносно, по време на престрелка в понеделник вечерта в североизточната част на Вашингтон, недалеч от Капитолийския хълм, съобщи полицията в американската столица, цитирана от местните медии.

Сигналът за стрелбата е подаден около 20:30 ч., като всичко се е разиграло пред жилищния комплекс "Азиз Бейтс", съобщи началникът на полицията Робърт Джей Конти III на пресконференция. Петимата ранени са били откарани в болница. Състоянието им не е известно.

Конти заяви, че не знае причината за стрелбата и че полицията не знае дали мъжете са се познавали. По думите му в момента на изстрелите в района изглежда е имало голяма група хора. Разследването продължава.

"Ядосан съм от факта, че жителите трябва да преживеят това в своята общност тази вечер", каза Конти. Жителите не са заслужили това - да има такива, които стрелят в районите, в които живеят".

"Направени са усилия, за да се спре вълната от насилие в нашите общности. Въпреки това изглежда, че сред нас има хора, които просто са загубили чувството си за човечност, допълни той.

Мястото на стрелбата е в квартал Кингман Парк, близо до североизточния край на Капитолийския хълм. Съседка, една от няколкото, които са били на мястото на инцидента, докато линейките са се редили по улицата, казва, че е чула поне 15 изстрела.

През нощта в понеделник във Вашингтон е имало още три стрелби, нито една от които не имала фатален край. Една жена и двама мъже са били простреляни на различни места в американската столица, като всички тези случаи са станали в рамките на няколко часа, съобщиха от местната полиция.