Украински дронове атакуваха инфраструктурни обекти на Кримския полуостров. Екипи от службите за реакция при извънредни ситуации бяха изпратени на мястото в Красногвардейския район, съобщи в канала си в Телеграм назначеният от Москва губернатор на Крим Сергей Аксьонов.

В резултат на нападението са се взривили боеприпаси в склад, но няма информация за пострадали или убити, добави Аксьонов.

Заради нападението движението на моторни превозни средства по Кримския мост бе временно спряно, като и трафикът по кримската железопътна линия, за да се сведат до минимум рисковете след атака, каза още ръководителят на Крим.

По думите му е взето решение за евакуация на населението в радиус от 5 километра от мястото на извънредната ситуация в пунктове за временно настаняване.

Сергей Аксьонов призова жителите на Крим да се информират само от сайта на Министерството на транспорта и другите официални институции.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски заяви по видеовръзка пред участниците на Форума за сигурност в Аспън, Колорадо, че незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим, трябва да бъде неутрализиран. 

"Кримският мост не е просто логистична връзка, а е път, използван за захранване на войната с боеприпаси, и това се прави ежедневно ... Затова разбираемо, това е нашата цел. Всяка цел, която носи война, а не мир, трябва да бъде неутрализирана", добави Зеленски.

По думите му, Кримският мост е "вражеско съоръжение, изградено незаконно, противно на международните закони и всички приложими норми".