Силни експлозии се чуват в Одеса, съобщава кореспондентът на БТА в украинския град Светлана Драгнева.

По данни на кореспондента на агенцията към 19:35 ч. местно време са се задействали сирените за въздушна опасност в Одеса.

Украинските власти са призовали жителите да се укрият на сигурно място.

Към 20:00 ч. местно време в града са започнали да се чуват силни експлозии.

И вчера към 21 ч. няколко експлозии се чуха в Одеса. Въздушната тревога  във вторник започна в 19.36 ч. и не е спряла, като над 2 часа Одеса и Одеска област е атакувана с дронове от Черно море и от Николаевска област.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Ефективността на западните оръжия не може да бъде поставяна под съмнение, заяви по-рано днес Андрей Ермак - началник на кабинета на украинския президент, след като военно-въздушните сили на страната му свалиха тази нощ 10 изстреляни от Русия балистични ракети, предаде Ройтерс.

Ефективността на западните оръжия в ръцете на украинските войници не може да бъде поставяна под съмнение", написа Ермак в своя канал в "Телеграм".

Но падащи отломки от руските ракети стават причина за жертви, изгарят къщи, Киев бива поразяван, отчита Ермак.