Шефът на иранските военновъздушни сили генерал Азиз Насирзаде каза, че те са "нетърпеливи и готови" да влязат в битка с Израел, за да унищожат еврейската държава, предаде Асошиейтед прес. Той говори само няколко часа, след като израелски изтребители нанесоха въздушни удари по няколко ирански военни цели в Сирия, които отнета живота на най-малко 11 бойци.

Според новинарски сайт на иранската държавна телевизия, цитиран от АП, генералът е казал, че "младото поколение (на иранските ВВС) е нетърпеливо и готово за битка срещу ционисткия режим, с цел да го изтрие от лицето на Земята". Насирзаде е заявил това по време на посещение в академията на ВВС след нанесените рано тази сутрин израелски удари, предаде БТА.

Според Израел ударените в Дамаск цели включвали складове за боеприпаси, разузнавателен обект и лагер за военно обучение. Те били предприети в отговор на изстрелването вчера от иранските сили на ракета към Израел.

Ирански официални представители често се заричат да унищожат Израел, отбелязва АП.

През май миналата година Израел нанесе десетки въздушни удари срещу, както той каза тогава, ирански цели в Сирия. Тогава ударите бяха в отговор на "ирански ракети" по израелската територия, изстреляни от сирийската територия, припомня Франс прес. В тези удари загинаха 27 бойци, сред които 6 сирийски военнослужещи и 21 чужди бойци, от които 11 иранци.