Джефри Епстийн е бил поставен под наблюдение във федералния затвор в Ню Йорк, където бе държан, за да не направи опит за самоубийство, но то е било снето, предаде Асошиейтед прес, като се позова на добре осведомен източник, пожелал анонимност.

Днес американският финансист бе открит мъртъв в килията си, като очевидно става въпрос за самоубийство. Засега не е ясно защо е било прекратено наблюдението на Епстийн. По-рано той получи наранявания по врата, като не е ясно дали си ги е причинил сам или е бил нападнат в затвора, отбелязва АП.

Според телевизия Ей Би Си на 23 юли 66-годишният финансов магнат е направил опит да се обеси в килията си и е бил намерен да лежи почти в безсъзнание на пода.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар заяви, че е ужасен, след като научил за самоубийството на Епстийн.

Смъртта на финансиста във федерален затвор "повдига сериозни въпроси, на които трябва да бъде намерен отговор", каза Бар в комюнике.

Той е наредил на генералния инспектор към министерството на правосъдието да започне разследване на случая.

ФБР също разследва кончината на Епстийн.

На финансиста бяха повдигнати федерални обвинения в организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни. Той пледира невинен.

Смъртта на Епстаийн във федерален затвор в Ню Йорк предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията и дори някои политици задават въпроси как е успял да се самоубие в силно охранявана част на затвора, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида допусна, че в смъртта на Епстайн може да има престъпни елементи. Бившият кмет Рудолф Джулиани зададе в Туитър въпроси за смъртта на Епстайн. "Следвайте мотивите", добави той.

Други потребители допуснаха, че смъртта на финансиста не е самоубийство, или че самата смърт е фалшифицирана. Случаят на Епстийн вече предизвика слухове онлайн, предвид познанствата му с влиятелни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън и действащият президент Доналд Тръмп, отбелязва АП.