Британските медии нарушават принципа за безпристрастност при отразяването на митингите в Москва, се казва в изявление на руското посолство в Лондон.

"Отново сме принудени да отбележим предубедените и лишени от обективност материали в британски медии, посветени на арестите на незаконно протестиращи граждани (в Москва). Освен това активното участие на представители на британски медии в митингите, както и нагледното нарушение на принципа за безпристрастност при отразяването на тази тема ни кара да мислим за тяхна ангажираност и непосредствен интерес от дестабилизирането на вътрешнополитическата обстановка в нашата страна", подчертава посолството в публикувано снощи изявление, цитирано от ТАСС и БТА.

В изявлението се подчертава, че в самата Великобритания организаторите на масови безредици могат да получат затвор до 10 години, а британската полиция има правото да решава самостоятелно за използването на физическа сила и помощни средства при провеждането на неразрешени или забранени масови прояви, които пречат на транспорта.

Руските дипломати подчертават също, че протестите в Москва "нямат нищо общо с демокрацията и свободата на изразяване".