Главната прокуратура на Азербайджан съобщи, че днес е починал руски гражданин, ранен преди седмица при ракетния обстрел на град Ганджа, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Раненият при вражеския ракетен удар по Ганджа на 17 октомври гражданин на Русия Артур Владимирович Маяков, роден през 2007 година, е починал днес в болница въпреки оказаната му медицинска помощ", се посочва в съобщението, публикувано на сайта на ведомството.

Съветникът на азербайджанския президент Хикмет Хаджиев от съобщи, че в Ганджа Артур е бил на гости при леля си. Той отбеляза, че момчето ще бъде погребано според православните традиции със съдействието на градската управа и храма "Св. Александър Невски".

На 17 октомври Ганджа - вторият по големина град в Азербайджан - беше подложен на ракетна атака на арменските въоръжени сили. По азербайджански данни срещу Ганджа от арменска територия са били изстреляни две балистични ракети "Скъд", които са попаднали в централни жилищни квартали. По-рано азербайджанското министерство на извънредните ситуации разпространи информация за 13 загинали и над 50 ранени при удара по Ганджа.

Ситуацията около Нагорни Карабах се изостри на 27 септември. В региона продължават боевете, независимо че два пъти бяха обявявани договорености за прекратяване на огъня, отбелязва ТАСС.