Руското министерство на отбраната съобщи, че днес неговата военна авиация е нанесла въздушни удари по бойците, които според Москва са отговорни за обстрел със снаряди с хлор по Алепо, предадоха руските осведомителни агенции, цитирани от Ройтерс.

Руските агенции се позовават на изявление на говорителя на министерството генерал-майор Игор Конашенков, че руските удари са унищожили всичките си цели и че Русия е предупредила предварително Турция за бомбардировките по гореща телефонна линия.

По-рано днес Москва обвини бунтовниците, че при тяхна атака са били отровени 46 души, сред които осем деца. Според сирийската държавна агенция САНА броят на ранените е 107.

На кадри от сирийската държавна агенция се вижда как лекари оказват помощ на пострадалите в града, контролиран от проправителствените войски.

Сирийската артилерия нанесе ответен удар по позициите на въоръжените групи, обстреляли жилищни квартали на Алепо със снаряди, вероятно с хлор.

Франция осъжда всяка употреба на химическо оръжие е заявил френският президент Еманюел Макрон в отговор на въпрос от кореспондента на ТАСС.

"Искам да подчертая, че Франция осъжда всяко използване на химическо оръжие" , е заявил френският президент в кулоарите на срещата на лидерите на страните от ЕС в Брюксел.

"Естествено аз много внимателно следя ситуацията в Сирия. Ние ще обсъдим в близките дни ситуацията не само с членовете на ЕС, но и с различни други партньори", завърши той.