Русия съобщи, че е изпратила военен самолет да прехване два американски бомбардировача над Балтийско море, които според нея се приближавали към нейната граница, съобщиха Франс прес и БТА.

"След отдалечаването на чуждестранните военни самолети от границата на Русия, руският изтребител се е върнал на летището си" без инциденти, съобщи в "Телеграм" руското министерство на отбраната.

Министерството добави, че въпросните два самолета са били стратегически бомбардировачи Б-1B на американските военновъздушни сили, които са се приближавали към границата на Русия. За посрещането им е бил изпратен изтребител Су-27. Руската граница не е била нарушена.

"Полетът на руския изтребител протече при стриктно спазване на правилата на международното въздушно пространство", добави руското министерство.

Инцидентите с участието на руски и натовски самолети зачестиха през последните години, още преди началото на конфликта в Украйна, припомня АФП. Миналата седмица в подобен инцидент над Балтийско море участваха руски изтребител и два френски и германски военни самолета.