По последнин данни са загинали 35 души, 31 от тях – на място. Трима са починали в болницата, а още един – в кола на Бърза помощ, съобщи руският заместник-министър на здравеопазването и социалното развитие Максим Топинин. Ранените са 168 души, 86 са в болница, от тях 40 са в тежко и крайно тежко състояние, предаде радио „Ехото на Москва”, цитирано от "Фокус".
По първоначални данни сред жертвите няма деца.

Първоначално беше съобщено, че мощността на бомбата е била между 7 и 10 кг тротилов еквивалент, но по-късно официалният представител на Следствения комитет Владимир Маркин уточин, че е мощността е била между 2 и 5 кг и е била натъпкана с парчета бодлива тел.

Експлозията е избухнала в 16.32 ч. московско време. По предварителна информация атентатът е дело на терорист-камикадзе, който се е взривил сред тълпата посрещачи. Наблизо имало малко кафене. 
Взривът е избухнал извън зоната за контрол на изхода от зелената митническа зона, където няма детектори за метал, съобщи ИТАР-ТАСС. В момента на експлозията в залата имало огромен брой посрещачи, понеже се очаквало пристигането на около 30 самолета, в това число 15 международни. Няколко минути преди взрив полет от Бургас на "Сибериа ер" се е приземил на Домодедово. На борда на самолета е имало само един българин. От българското МВнР съобщиха, че за момента няма информация за пострадали или загинали български граждани в Москва.
Засега властите съобщават само за няколко пострадали чужденци - словашка гражданка, която е в реанимация, сърбин, италианец и французин. Сред загиналите има двама британци.

Все още никой не е поел отговорност за атентата, но основната версия е за кавказка следа. Видеокамерите са засекли трима подозрителни мъже, които били спрени от милиционери за проверка на документите. В същия миг избухнал взривът.
Атентаторът-камикадзе е бил сред посрещачите, бомбата не е внесена със самолет, съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

На мястото на кървавия атентат е била открита главата на предполагаемия атентатор-камикадзе, съобщи Интерфакс. Според източник от руската милиция обаче от нея може да се съди, че предполагаемият атентатор е от арабски тип, на видима възраст 30-35 години. Намерени са и други части от тялото.

Пред Газета.ру очевидец съобщава, че в залата има хора с откъснати крайници.
Британски пътник - очевидец на взрива, разказа пред Би Би Си, че чул мощна експлозия,докато напускал терминала.
"Тя буквално ме разтърси," заяви Марк Грийн, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.
"Докато си слагахме багажа в колата, се задействаха множество аларми и хората се изсипаха навън от терминала, някои бяха окървавени. Един господин бе със скъсани джинси, през които се виждаше бедрото му от слабините до коляното, цялото в кръв," добави той.
Към Домодедово бяха изпратени 56 линейки, които да извозят ранените до 12 болници.

Президентът Дмитрий Медведев свика извънредно съвещание. Той разпореди всички летища в страната, както и други по-големи транспортни възли да преминат на специален режим на работа.
В специално изявление той се зарече лицата, които стоят зад самоубийствения атентат, да бъдат открити и наказани. Най-важното сега е да се окаже помощ и подкрепа на пострадалите, каза още президентът. Той нареди да се установи защо не всички приети напоследък закони за гарантиране на безопасността се прилагат стриктно. Случилото се показва, че не всички от тези закони работят както трябва на различните места, заяви още Медведев, който отложи пътуването си до икономическия форум в Давос.

Смята се, че Домодедово е най-модерното летище в Москва, но мерките за сигурност на него често са критикувани.

Същевременно мерките за сигурност на другото московско летище - Шереметиево, бяха усилени. Някои от полетите от Домодедово бяха пренасочени към Шереметиево и Внуково, но повечето продължават да се изпълняват. 

Таксиметровите шофьори, възползвайки се от ситуацията, рязко са надули цените за превоз от летището до Москва, предаде ИТАР-ТАСС. Според очевидци те искали от пътниците между 10 и 20 000 рубли. Узнавайки за това, много московчани започнали да пишат в Туитър, че са готови безплатно да помогнат на хората, имащи нужда от транспорт, и оставяли телефонните си номера. Администрацията обяви, че пътуването с обществения транспорт - т.нар. Аерокеспрес, ще бъде безплатно.

Последна актуализация в 22.30 ч.