Кремъл изрази днес надежда за конструктивен и трезв подход към отношенията между Русия и САЩ след уволнението на държавния секретар Рекс Тилърсън, предаде Ройтерс, цитирайки Дмитрий Песков - говорителя на президента Владимир Путин.

Постът ще заеме досегашният директор на ЦРУ Майк Помпейо.

Отношенията ни едва ли ще паднат под дъното, така че не можем да се опасяване от допълнително влошаване, смята говорителят. Остава надеждата за конструктивен и трезв подход. тази надежда винаги остава, изтъкна Песков.

Русия няма никакво отношение към случая с бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал, който бе подложен на въздействие с нервнопаралитично вещество във Великобритания, каза още говорителят на Кремъл.

"Москва не приема абсолютно голословни и недоказани с нищо обвинения по свой адрес и не приема езика на ултиматумите", добави той.

Отговаряйки на въпрос дали Москва се опасява от международна изолация заради случая със Скрипал, говорителят на Кремъл изрази надежда, че "здравият смисъл ще надделее и другите страни най-малкото ще се замислят има ли доказателства или не, и доколко обосновани са всякакви упреци по адрес на Москва".

Денят след руските президентски избори (в неделя, 18 март) ще бъде обикновен работен ден за президента Владимир Путин, каза Песков.

"Президентът има работни планове за 19 март. Засега те няма да се обявяват, но това ще бъде обикновен работен ден", отбеляза той.