Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания Тръмп дадоха прием по случай 74-ата сесия на Общото събрание на ООН. На приема присъстваха и президентът на България Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

По-рано Румен Радев направи изказване в рамките на панела на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието. Президентът взе участие в Глобалния бизнес форум Майкъл Блумбърг. Тази година форумът събра в Ню Йорк световни лидери, които обсъждат начините за преодоляване на икономическата нестабилност в света.

На 26 септември държавният глава ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 18.15 часа българско време). В рамките на деня президентът ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство. Предвидена е и среща с американски еврейски организации.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Румен Радев разговаря с Майкъл Блумбърг

Снимка: Официална фейсбук страница/Румен Радев

Румен Радев проведе неформален разговор с Доналд Тръмп на 10 ноември 2018 г. в Париж по време на честванията на 100-годишнината от края на Първата световна война. Месец и половина по-рано правителствената информационна служба показа снимка на ръкостискането на премиера Бойко Борисов с Доналд Тръмп в ООН.