Премиерът на Словакия Едуар Хегер е бил основната мишена на стрелеца Юрай К., който на 12 октомври уби в гей бар в Братислава двама млади мъже и рани жена, преди да бъде открит мъртъв на следващия ден. Това съобщи снощи президентът на националната полиция Щефан Хамран, цитиран от братиславския вестник "Сме"и БТА. 

"Можем да потвърдим, че преди нападението в бар "Тепларен" лицето се е намирало на място, където постоянно пребивава г-н премиерът. Имаме това документирано", каза висшият полицай. По думите му, тъй като стрелецът не успял да нападне премиера, който не бил вкъщи, той набелязал друга мишена - бара "Тепларен".

По повод известния екстремист "Словакбро", споменат от 19-годишния Юрай К. в неговия манифест в интернет, засега не е установена връзка между двамата, каза още полицейският началник.

Стрелецът е признал в интернет, че е извършил престъплението, вероятно преди да се самоубие, съобщи веднага след стрелбата словашки новинарски сайт. Младият мъж публикувал в "Туитър" и в друга социална мрежа послания, изразяващи омраза към сексуалните малцинства, както и "манифест", съдържащ хомофобски и неонацистки идеи.