Белгийският премиер Шарл Мишел връчи днес на британския премиер Тереза Мей необичаен подарък преди началото на срещата на върха на ЕС в Брюксел. Часове преди мача между Белгия и Англия на световното първенство по футбол Мей получи от колегата си фланелка на белгийския отбор, предаде ДПА.

Медиите регистрираха как двамата премиери се смеят, докато Мишел вади фланелка с номер 10 на капитана на Белгия Еден Азар. Мей се вглежда и сякаш размахва заканително пръст, преди да благодари на колегата си с прегръдка и целувки по двете бузи.

Снимка: БТА

как двамата премиери се смеят, докато Мишел вади фланелка с номер 10 на капитана на Белгия Еден Азар

Снимка: БТА

Докато двата отбора играят тази вечер, Тереза Мей ще информира партньорите си от ЕС за подготовката за Брекзита. Това става на фона на предупреждения, че няма напредък в преговорите, които трябва да осигурят плавно излизане на Обединеното кралство от блока през март догодина.

Освен това Мишел подари на Жан-Клод Юнкер шалче на "Червените дяволи". После председателят на Европейската комисия бе видян да носи на врата си това шалче, преди да го предаде на ирландския премиер Лео Варадкар.

В центъра на вниманието на двудневната среща на върха на ЕС в белгийската столица ще бъде миграцията - тема, която внася разногласия в съюза, отбелязва ДПА.