Автомобил се е блъснал в една от колоните на Бранденбургската врата в Берлин, пише в. "Билд". Рано тази сутрин говорител на полицията съобщи, че пожарникарите са открили мъртъв мъж в колата. На мястото на инцидента са пристигнали няколко спасителни и полицейски служби. Шофьорът е загинал при катастрофата.

"По първоначални данни няма пострадали други хора", съобщи по-късно полицията в Twitter. През нощта следователите са осигурили доказателства на мястото на инцидента на площад Паризер Плац в центъра на немската столица.

Черният Mercedes се е блъснал в столичната забележителност с висока скорост, идвайки от изток по "Унтер ден Линден" около 23:30 ч. в неделя вечерта. Тежко повреденият автомобил се е заклещил между две колони на портата. По информация на "Билд" няколко очевидци са се притекли на помощ, но шофьорът е починал на място.

Не са известни подробности за инцидента. "Продължава разследването на самоличността на шофьора и хода на събитията", заявиха от полицията.

По данни на пожарната служба на мястото на инцидента са пристигнали 30 служители на спешна помощ. Около катастрофиралия автомобил беше издигнат параван. Според "Билд" автомобилът е бил с полски регистрационни номера. През нощта тялото на мъжа е извадено от напълно смазаната кола и е предадено на съдебната медицина.