Гигантски аквариум, издигнат в лобито на берлинския хотел "Радисън Блу" се пръсна, като наводни и блокира централния столичен булевард "Карл Либкнехт", съобщи в. "Билд". 

Аквариумът бе с височина от 16 метра и с диаметър от 11,5 метра. Той бе най-големият свободностоящ аквариум в света и приютяваше над 1500 риби от над 100 различни вида. Срещу билет на стойност 19 евро всеки посетител на Берлин можеше да види популярната туристическа атракция, като се качи на специален асансьор.

Сигналът в полицията е подаден около 6 часа местно време, когато се е чул силен трясък, след което над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на сградата, прозорци и врати са излетели на улицата. От полицията съобщиха, че двама души са ранени от счупените стъкла.

Повече от 100 служители на аварийно-спасителните служби на Берлин са на мястото на инцидента. Екипите претърсват с кучета приземния етаж на хотела. Движението по централния булевард е спряно. Причината за счупването на аквариума все още не е установена.

Хотелът се намира в близост до Александер плац и прочутата телевизионна кула.