Четирима души са приети в болница, след като няколко коне от дворцовата кавалерия избягаха по време на тренировки в церемониалната парадна зона на кавалерията в централен Лондон и галопираха по улиците в час пик, съобщи вестник "Телеграф".

Войници са били извикани, за да помогнат на полицията да хване животните.

Снимки и видеа в социалните мрежи показаха два коня да тичат по натоварените пътища покрай автобуси, таксита и коли. И двете животни са били със седла и юзди, а единият от тях окървавен.

По-късно говорител на армията уточни, че избягалите коне са пет и всички са прибрани. Не е ясно до каква степен са пострадали четиримата лондончани.

Един от ранените е войник, който е пострадал при инцидента, след като уплашен кон блъснал такси и автобус сред редица превозни средства на пътя "Бъкингам Палас". Това е станало в 8.25 ч. местно време. Войникът е бил хвърлен от коня след като животното се ударило в колата

Две минути по-късно спешните медици били извикани на близкия площад - Белгрейв Скуеър, където открили двама ранени от коне и ги откарали в болница. Друго обаждане е направено в 8.35 сутринта на кръстовището на Chancery Lane и Fleet Street и четвърти човек е откаран в болница.

Конете са забелязани да препускат покрай пътя "Олдуич" между историческия финансов център на Лондон и Уест Енд - развлекателния център на столицата, посочи АП. Градската полиция, която се грижи за реда във финансовия квартал, съобщи, че полицейски служители са обуздали два коня близо до Лаймхаус, на шест километра източно от Централен Лондон и се готвят да ги транспортират до ветеринарна клиника.