Петима души са били застреляни в жилищна сграда в предградие на Торонто, а нападателят е убит от полицията, съобщиха властите късно снощи, предадоха световните агенции.

Началникът на полицията Джим Максуин съобщи, че един от подчинените му е застрелял заподозрения нападател в апартамент във Вон, провинция Онтарио.

"Ужасяваща сцена", каза Масксуин. "Шестима починали. Един от тях е извършителят. Останалите петима са жертви". Полицейският началник допълни, че при стрелбата има и един ранен, който е в болница, но се очаква да оцелее. Според очевидци става дума за жена.

Максуин каза, че няма информация дали стрелецът е живеел в сградата.

Максуин заяви, че в момента няма допълнителна заплаха за обществото, като изрази съболезнованията си на семействата на жертвите. "В момента сме в процес на уведомяване на тези семейства, така че на този етап не мога да споделя никаква информация за жертвите или обекта", каза той.

Град Вон се намира в регионалната община Йорк, на север от Торонто. Стрелбата е станала в жилищен комплекс, недалеч от една от най-известните атракции на Вон - Canada's Wonderland.

Максуин заяви, че ще отнеме известно време, за да се определи мотивът за стрелбата.

Той съобщи, че полицаите са пристигнали на мястото "доста бързо, влезли са направо в сградата и са се справили със ситуацията"

Видео от мястото на инцидента показа десетки аварийни автомобили пред сградата с мигащи светлини. Виждаха се полицаи, които патрулираха на мястото на инцидента с извадени тежки оръжия.

Масовите убийства са рядкост в Канада, а град Торонто от години се гордее, че е един от най-безопасните в света. Канадците се безпокоят да не се появи в тяхната страна явление, подобно на насилието с огнестрелни оръжия в САЩ, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.