Приключи процедурата по преименуване на парк в центъра на град Мисисага, Канада на името на покойния почетен консул на България в Канада - Игнат Канев. Това съобщиха в своята Фейсбук страница от Генералното консулство на България в Торонто.

България вече може да се гордее с първия по рода си парк в Северна Америка, който носи името на българин, успял да наложи името си и да прослави страната ни, се отбелязва в съобщението на дипломатическото ни представителство.

Новото име на парка е "Iggy Kaneff" - както накратко са наричали познатия в града българин. Генералното консулство благодари на всички, повярвали в идеята и помогнали признанието да стане факт.

В Канада и по-специално в Мисисага, Брамптън и Торонто, Канев е оставил следа с всичко построено от него.

"Той помагаше и продължава чрез компаниите си да реализира мечтите на много хора", отбеляза преди време генералният ни консул в Торонто Велислава Панова.

До смъртта си през юли 2020 г. Игнат Канев е почетен консул на България в Канада. Той притежава десетки признания в Канада и България - удостоен е със званието "Член на ордена на Канада", орден "Стара планина - първа степен", почетен гражданин е на град Русе и горд носител на "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет.