Тялото на изчезналата британка Амелия Бамбридж е намерено в морето на повече 48 км от мястото, където последно е била забелязана. Това съобщава полицията в Камбоджа. 21-годишната студентка, която е прекъснала обучението си в последната година, си тръгнала от плажно парти на остров Кох Ронг миналия четвъртък. Оттогава е в неизвестност. 

Трупът на туристката е забелязан на повърхността на водата близо до тайландската граница. Чуон Нарин, шефът на полицията в провинция Преа Сианук, потвърди, че тялото е на Бамбридж. То е откарано за аутопсия в близкия Сиануквил.

Началникът не пожела да коментира относно възможната причина за смъртта й, за да няма спекулации. От полицията публикуваха новината и на страницата  във Фейсбук.

Първоначално подозренията на полицията бяха, че Бамбридж се е удавила. Издирването бе съсредоточено в крайбрежната част. Раницата на британката, съдържаща телефон и банковите й карти, бе намерена на плажа близо до мястото, където за последно е била видяна. Вещите й бяха предадени на семейството й, пристинало на острова да я търси.

Бамбридж е пътувала сама за първи път. Забелязана е около 3 часа сутринта на партито на 24 октомври. След като на следващия ден не освобождава наетата стая в хостела, започва издирвателна операция. В нея участват 100 членове на полицията, армията и флота, както и роднините на Бамбридж.

Шестима мъже са разпитани от полицията в сряда във връзка с нейното изчезване.