Сътрудници на президента на САЩ Джо Байдън са открили най-малко още една партида секретни документи, свързани с него. Те са намерени на място, различно от сградата на мозъчен тръст, в която наскоро бяха открити класифицирани документи от времето, когато той е бил вицепрезидент, съобщи телевизия "Ен Би Си нюз", цитирана от агенциите.

По данни на медията става дума за по-малко документи от тези, които бяха открити наскоро в Центъра за дипломация и глобално взаимодействие "Байдън", но не се уточнява какъв е точният им брой. Посочва се единствено, че новите документи са открити на друго място.

Източниците на Ен Би Си не уточниха и кога са открити секретните книжа. Търсенето на нови класифицирани документи започна, след като на 2 ноември адвокати на Байдън открили десет секретни документа в центъра от времето, когато той е бил вицепрезидент.

За откриването на първата партида класифицирани книжа се разбра преди два дни. Тогава адвокатите на Байдън заявиха, че Националният архив на САЩ е уведомен за случая, а документите са му били предадени.

Във вторник американският президент заяви, че той и екипът оказват пълно съдействие на проверката по случая, която се извършва от Архива и министерството на правосъдието.