Индонезийските спасителни служби откриха мястото, където на 17 юни потъна ферибот във вулканичното езеро Тоба. Те отправиха зов за помощ към международните спасителни служби за възстановяване на останките от кораба.

Индонезийската спасителна агенция, която работи за издирване на телата, съобщи, че фериботът се намира на близо 500 метра дълбочина. Екипите от водолази, които са се опитали да достигнат плавателното средство обаче, могат да достигнат само на 50 метра дълбочина. Разгневени роднини на пътниците на ферибота са критикували агенцията, че не работи достатъчно усилено, но нейният председател уточни, че са в усилен процес на търсене на помощ на международно ниво. Той потвърди, че ще направи всичко възможно да открият телата на загиналите, съобщи TV "Европа".

На борда на плавателното средство е имало около 200 души, което е близо пет пъти повече от допустимото. Само 18 от тях, в това число и капитанът на ферибота, са оцелели при инцидента, който стана заради лошото време и неспазени правила за сигурност.