Белгийската федерална прокуратура съобщи, че в събота сутринта полицията е арестувала мъж, заподозрян в подготовка на атака срещу американското посолство в Брюксел, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Белгиецът, идентифициран само с инициалите М. Г. бе обвинен днес в "опит за нападение с терористични мотиви и подготовка на терористичен акт", съобщи прокуратурата в комюнике.

Заподозреният "е привлякъл внимание към себе си с поведението си", отбеляза източник, близък до разследването, без да дава повече подробности, посочва АФП.

Белгийската прокуратура съобщи, че силите за борба с тероризма са задържали мъжа в събота, осланяйки се на информация за готвено нападение срещу посолството.

Белгийската държавна телевизия Ер Те Бе Еф съобщи, че мъжът, който отрича обвиненията срещу себе си, е бил под полицейско наблюдение от известно време.

Съобщава се, че в последно време е бил забелязан да се държи подозрително близо до американското посолство, отбелязва АП.

Белгия, чиято столица Брюксел е седалище на централите на европейските институции и на НАТО и няколко пъти е ставала мишена на терористични нападения, дело на атентатори джихадисти, посочва АФП.

На 22 март 2016 г. Брюксел стана жертва на двоен самоубийствен атентат, отговорността за който бе поета от групировката "Ислямска държава", припомня АФП.