Нови удари, последвани от експлозии, разтърсиха тази сутрин Степанакерт, столицата на Нагорни Карабах, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Сирените се влючиха в 9,30 часа, малко преди да оттекнат няколко експлозии, според журналисти на АФП.

Азербайджанските власти заявиха, че са предприели ответни действия след ракетен обстрел на арменските сепаратисти от Стенапанкерт. 

Въоръжените сили на Армения са подложили на ракетен обстрел азербайджанския град Ганджа, разположен в западната част на страната, съобщи днес Хикмет Гаджиев, помощник на азербайджанския президент, цитиран от ТАСС.

"От територията на Армения са изстреляни ракети по територията на град Ганджа", каза той.

Министерството на отбраната на Армения твърди, че от територията на страната не е откриван огън срещу Азербайджан.

"По Азербайджан не е откриван огън от арменска територия", написа във "Фейсбук" говорителката на министерството Шушан Степанян.

Вече седмица продължават ожесточените сблъсъци между арменските и азербайджанските сили в отцепилия се анклав Нагорни Карабах.

Докато Русия, САЩ и Франция призоваха за спиране на враждебните действия, регионалната сила Турция заяви твърдата си подкрепа към Азербайджан и призова арменските "окупатори" да се изтеглят.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви за италианския вестник "Стампа", че Русия може да играе посредническа роля за постигане на примирие, "само ако е неутрална".

"Повърхностни искания за незабавно спиране на враждебните действия и трайно примирие няма да са полезни този път", посочи Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

Баку и Ереван спорят за принадлежността на Нагорни Карабах от февруари 1988 г., когато районът обяви излизането си от състава на Азербайджанската ССР. По време на въоръжения конфликт през 1992-1994 г. Азербайджан загуби контрола над Нагорни Карабах и няколко прилежащи към него района.