Севастопол отново бе подложен на ракетен обстрел тази сутрин, предаде ТАСС, като се позова на назначените от Москва власти в града на анексирания от Русия украински полуостров Крим.

Вчера при ракетна атака в Севастопол, отговорност за която пое Украйна, бе поразен щабът на руския Черноморски флот.

Днес Назначеният от Москва губернатор на Севастопол (б. ред.: след като анексира Крим, Русия обяви Севастопол за град с федерално значение и субект на Руската федерация) Михаил Развожаев обяви, че ракетни отломки са паднали в район на града, след като по предварителна информация се е задействала системата за противоракетна отбрана. На място са пристигнали представители на спецслужбите, допълни той в публикация в "Телеграм".

След това движението на морския пътнически транспорт в Севастополския залив бе спряно.

Развожаев предупреди за опасност от ракетен удар по града, добавя БТА.

"Ракетна опасност! Затворете добре прозорците и не ги доближавайте", призова жителите на Севастопол губернаторът в нова публикация в "Телеграм".

Малко по-късно Развожаев обяви, че опасността от ракетна атака е отминала.

До момента няма реакция от страна на Киев.

Вчера Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар по щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол. Ударната вълна счупи прозорци на десет жилищни сгради, но няма пострадали цивилни, посочва ТАСС.

Един военнослужещ е в неизвестност след атаката, каза руското министерство на отбраната. То обяви, че системата за противоракетна отбрана е свалила пет ракети.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов от своя страна каза, че при нападението срещу щаба на руския Черноморски флот са били убити девет и ранени 16 души, включително генерали, отбелязва ДПА.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

Междувременно украинската армия каза днес, че е убила или ранила "висши командири" на руските военноморски сили при вчерашната ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол, предаде Франс прес.

При нападението са били убити девет и ранени 16 души, включително генерали, заяви по-рано началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, цитиран от ДПА.

Вчера назначените от Русия власти в града на анексирания от нея украински полуостров Крим съобщиха, че един военнослужещ е в неизвестност след атаката.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

"Подробностите за атаката ще бъдат разкрити възможно най-скоро, но резултатът е десетки смъртни случаи и ранени сред окупаторите, включително висши командири на флота", пише в изявлението на украинската армия. Тя каза, че нападението е било извършено "по време на среща на ръководители на руските военноморски сили".