Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по големина в страната, предадоха световните агенции.

Нападаниено е дело на четирима камикадзета от едно и също семейство, предадоха световните агенции.

Четиримата нападатели, пристигнали с мотоциклети и взривили бомба на входа на централата. Загинали са при взрива. С тях е имало и 8-годишно дете. При взрива, то изхвръкнало от един от мотоциклетите, паднало встрани и така е оцеляло. Сега се намира в болница.

Ранени са четирима полицаи и шестима местни граждани.

Кадри от охранителна камери показват как двама полицаи спират мотоциклета с мъжа и жената на входа на сградата, преди бомбата да е детонирана. Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация Ислямска държава пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията уби предполагаем ислямист след взрив в апартамента му в Сурабая, при който загинаха съпругата и едно от децата му. След взрива полицията дошла на мястото и влязла в апартамента, където заварила предполагаемия ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече "действия на мерзост и страхливост" и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната.