Руснаците осъзнават голямото значение на историческия етап, през който преминава Русия, мащабните цели пред обществото и огромната отговорност за родината, която всеки чувства, каза руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение. В последния ден на 2023 г., той отбеляза, че отиващата си година скоро ще стане част от историята, а гражданите на Руската федерация ще трябва да вървят напред и да създават бъдещето.

"През изминалата година работихме усилено и постигнахме много, гордеехме се с общите ни постижения, радвахме се на успехите и бяхме твърди, защитавайки националните интереси, нашата свобода и сигурност, нашите ценности, които са били и остават непоклатима опора за нас. И главното, което ни обединяваше и обединява, е съдбата на отечеството", заяви Путин, цитиран от Газета.ру.

В обръщението си държавният глава на Русия изтъкна фактора социално единство. Според него в полза на обединението играе работата за общото благо.

"Ние сме единни в мислите си, в работата и в битката, в делник и празник, проявявайки най-важните черти на руския народ - солидарност, милосърдие, постоянство", каза Путин.

Руският президент се обърна и към военните, включително към тези, които са в челните редици на "борбата за истина и справедливост". Той добави, че Родината се гордее със своите герои и се възхищава на смелостта им.

"Ние неведнъж сме доказвали, че можем да решаваме най-трудните проблеми и никога няма да отстъпим, защото няма сила, която да ни раздели, да ни накара да забравим паметта и вярата на нашите бащи и да спре нашето развитие", продължи Путин.

Президентът отбеляза, че 2024-а ще бъде годината на семейството. На този фон Путин пожела най-доброто на всички руски семейства.

"Историята на нашата огромна, красива и обичана родина се формира от историята на всеки род. Неговата съдба се определя и създава от всички нас - многонационалния народ на Русия. Ние сме една държава, едно голямо семейство. Ще осигурим увереното развитие на отечеството, благоденствието на нашите граждани и ще станем още по-силни. Ние сме заедно и това е най-надеждната гаранция за бъдещето на Русия", завърши обръщението си Владимир Путин.