Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три от общо четирите деца на най-богатия човек в Дания - милиардера Андерс Холш Поулсен, съобщиха световните агенциите. Не се знаят повече подробности, но е известно, че Поулсен е пътешествал със семейството си на острова. Семейството е било в Шри Ланка за великденските празници.

"За съжаление можем да потвърдим слуховете", заявява официалният говорител на една от фирмите на милиардера. "Ние ви молим да уважавате неприкосновеността на личния живот на семейството и затова нямаме допълнителни коментари", завършва прессъобщението.

Кой е Андерс Холш Поулсен?

Роденият през 1972 година датски бизнесмен е син на Троелс Холш Поулсен основателят на Bestseller, фирма за дрехи с над 15 000 служители. Сред нейните най-известни брандове са Jack & Jones, Only and Vero Moda. Наследявайки бизнеса на баща си Андерс го развива и започва да прави инвестиции в недвижими имоти.

Днес той е най-големият акционер във веригата за дрехи Asos и е най-големият частен собственик на имоти във Великобритания, пише в. "Таймс". Датчанинът притежава и редица сгради с историческа значимост, като замъкът Алдоури, намиращ се на брега на езерото Лох Нес в Шотландия. Любопитен факт е, че над 1% от територията на Шотландия е собственост на милиардера, пише "Форбс".

Загиналите са били тийнейджъри

Снимка: Instagram

 

Датчанинът е основател и на компанията Wildland, която изкупува земя, за да я превърне в природни паркове.

Богатството на Андерс Холш Поулсен се оценява на 6,7 милиарда долара, като от 2015 до сега то се е увеличило с повече от 1 милиард. Според класацията на "Форбс" от 2018 година Поулсен е най-богатият датски гражданин.