Останки от пътници на изчезналия по маршрута си самолет на чилийските ВВС са открити в морската зона на издирването в протока Дрейк между Южна Америка и Антарктида, съобщи радиостанция "Кооператива", като се позова на шефа на провинция Магалянес Хосе Фернандес, предаде ТАСС и БТА.

Според него ВВС на Чили са потвърдили, че "са намерени останки от самолета и от хората, които са били на борда". Останките още не са докарани на континента.

Издирвателната операция продължава. Според губернатора, в зоната, от която екипажът за последен път е установил радиовръзка, са намерени също колело на военно-транспортния самолет С-130 "Херкулес", части от шасито и от фюзелажа.

Вчера чилийските военновъздушни сили съобщиха, че един от транспортните им самолети е изчезнал с 38 души на борда на път за база в Антарктика. Самолетът Херкулес C130 е излетял в понеделник в 16,55 часа местно време (19,55 по Гринуич) от южния град Пунта Аренас. Операторите са изгубили връзка със самолета около 18 часа.

"На борда на самолета Херкулес C130 имало 38 души, от които 17 души членове на екипажа и 21 пътници", се казва в съобщението на чилийските ВВС.