С оглед регистрираното тази нощ на 72 км източно от град Маракеш в Мароко земетресение с магнитуд 6,8 по Рихтер от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР) информираха, че до този момент няма официални данни за пострадали или загинали български граждани.

Няма регистрирани сигнали и за български граждани, потърсили съдействие от посолството на страната в град Рабат.

Местните власти предупреждават за очаквани нови, по-силни трусове в района, пише БТА.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Кралство Мароко, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рабат, на следните телефонни: +212 537 76 54 77; +212 537 76 40 82, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +212 661 230 656. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected].

Най-малко 632 са жертвите на мощното земетресение, което разлюля снощи Мароко, според данните на мароканското вътрешно министерство. Съобщава се и за 329 ранени. Представител на мароканските власти заяви, че повечето смъртни случаи са в планински райони, които са труднодостъпни. Това е най-смъртоносното земетресение в Мароко от 2004 г., когато при земен трус загинаха над 600 души.

Снемка: Сени Миладинова

"Това всичкото е около нас в момента. Хотелът ни е в Медината. Молим се да не ни разтресе пак, поне до утре сутрин, когато е полета ни за Европа", съобщи за Dir.bg столичанката Сени Миладинова, която е там на екскурзия.