Осем души са в болница, а четирима от тях са в критично състояние, след като бяха премазани от тълпата, блъскаща се, за да влезе в концертна зала в Лондон, съобщи Би Би Си, като се позова на полицията в британската столица.

Сигналът за "голям брой хора, които се блъскат, за да влязат" в зала "О2 Академи" в лондонския квартал Брикстън е подаден снощи в 21:35 ч. местно време. 

Полицията е започнала незабавно разследване, а около залата за събития е бил оформен кордон. По програма снощи в нея е трябвало да се проведе концерт на нигерийския афробийт изпълнител Асаке. От Скотланд Ярд добавиха, че на място продължават огледите, като засега няма задържани.

Комисарят от лондонската полиция Аде Аделекан определи обстоятелствата като "изключително разтърсващи" и коментира появили се в социалните мрежи видеа от инцидента.

"В случаите, когато полицейските служители използват сила, те знаят, че носят отговорност за действията си", добави Адекалан, а на въпрос за разпространено видео от случая той увери, че "не са били използвани полицейски кучета". Полицията призова очевидци на блъсканицата да се свържат с нея.

Залата в стил арт деко "О2 Академи" отваря врати през 1929 г. и има капацитет от 5000 места.