Eвроскептиците от "Пет звезди" са категорично против миграцията и вкарването на мигранти, искат да засилят раждаемостта в Италия, както влиянието на италианските фирми, и забележете, искат стриктен контрол и ограничения върху строежа на джамии и избирането на имами. Но на италианците им бе казано в прав текст, че техните гласове нямат значение, защото Брюксел, Париж и Берлин решават вместо тях. Италианците очевидно гласуваха за анти-емигрантски, евроскептични партии. ЕС им издърпа ушите, като арогантността им стигна нови висини, след като европейският комисар Гюнтер Йотингер каза, че пазарите щели да научат италианците да гласуват за "правилните" хора. Сорос също се изказа и обвини лидерът на "Пет звезди", че е путинист. Колко познато. Западните медии се скъсват да критикуват италианците, които са позволили на "варварите" да влязат в Рим. Това коментира Дахер Ламот, цитиран от "Гласове".

Не знам дали хората осъзнават епичното значение, но случилото се на политическата сцена на Ботуша само показва в какъв тоталитарен, диктаторски апарат се е превърнал Европейският съюз. Да проследим хронологията:

След като Франция, САЩ и коалиция съсипват Либия и я превръщат от стабилна държава в разграден двор. На практика пада една преграда и през тази дупка се втурват стотици хиляди бежанци от цяла Африка. Близо 600 000 хиляди успяват да се озоват в Италия. Едва през 2017 италианците започват да взимат строги мерки, с които драстично намаляват този поток.

Мигрантската криза, смесена с безработицата и големите икономически проблеми в Италия, кара хората да търсят сметка от ЕС за провежданата политика и на изборите съответно евроскептичното, популистко движение "5 звезди" печели 30% от гласовете. Още по-добре се представя десницата от "Лега Норд", също в по-голямата част съставена от евроскептици.

Двете партии спечелили на изборите са все десни - "Лега Норд" и "5 звезди". Те обаче не желаят да съставят кабинет, защото последните ненавиждат коалиционния партньор на "Лега Норд" - "Форца Италия" на Берлускони. Страната е на път да изпадне в парламентарна криза, защото лявата партия "Партито Демократико" нямат никакво желание да се коалира с никоя от десните партии. В крайна сметка "Лега Норд" и "5 звезди" се съгласяват да съставят кабинет, с много уговорки.

Движение "5 звезди" номинират Паоло Савона за министър на финансите, но тогава се намесва президентът Серджио Матарела, който налага вето. Матарела, който е издигнат за президент от левицата в предишния кабинет и е всеизвестна марионетка на Евросъюза, заявява, че не може да позволи на евроскептик да застане начело на финансите, защото се опасява, че Италия ще излезе от ЕС. Вместо това президентът дава на Карло Котарели да състави правителство - човек, който не само е известен като про-ЕС, ами е и висш служител на МВФ.

А хората гласуваха точно срещу такива като него.

Последното действие на Матарела, очевидно диктувано от ЕС, само показва загубата на суверенитета на Италия, а на италианците им бе казано в прав текст, че техните гласове нямат значение, защото Брюксел, Париж и Берлин решават вместо тях. Италианците очевидно гласуваха за анти-емигрантски, евроскептични партии. ЕС им издърпа ушите, като арогантността им стигна нови висини, след като европейският комисар Гюнтер Йотингер каза, че пазарите щели да научат италианците да гласуват за "правилните" хора. Сорос също се изказа и обвини лидерът на "Пет звезди", че е путинист. Колко познато. Западните медии се скъсват да критикуват италианците, които са позволили на "варварите" да влязат в Рим.

Нека кажем, че евроскептиците от "Пет звезди" са категорично против миграцията и вкарването на мигранти, искат да засилят раждаемостта в Италия, както влиянието на италианските фирми, и забележете, искат стриктен контрол и ограничения върху строежа на джамии и избирането на имами.

Но както виждате, ЕС се превръща все повече в тоталитарна институция, която все по-твърдо погазва демократичния избор на европейците, и все по-арогантно диктува и налага решенията на своите бюрократи.