Любимата дестинация на хиляди българи за пазаруване Одрин сега е като изоставен град. Улиците и булевардите на турския град са празни. Нито един човек не може да се види дори по най-оживените в друго време булеварди "Сарачлар" и "Чилингирлер". По "Талатпаша", чийто трафик ужасява нашенците, няма движение, пише 24rodopi.com

В Турция са в сила нови строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, след като броят на смъртните случаи и на новозаразените застрашително нарасна. В събота бе регистриран "рекорд" от 196 починали с коронавирусна инфекция, а в петък бе съобщено за максимален денонощен ръст на заразени - 32 736 нови случая.

В делнични дни бе въведен комендантски час всеки ден от 21.00 ч. до 05.00 ч. на следващия ден, а в събота и неделя - пълна забрана за излизане извън домовете с начален час 21.00 ч. в петък до 05.00 ч. в понеделник - 7 декември.

Освободени от това задължение са: медицинският персонал и социалните работници, държавни служители на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да докажат с документи трудовата си заетост.

Хранителни магазини работят в събота и неделя с работно време от 10.00 ч. до 17.00 ч., като на гражданите е позволено да излизат за покупки от първа необходимост на пешеходно разстояние от домовете си.