Томас е на 50 години и е репортер в телевизия „Фокс“ в Детройт. Едва на 25 години той се разболява от болестта витилиго и дълги години крие за нея, за да запази работата си. Сега обаче свободно говори за нея, съобщи Дарик радио.

Всичко започнало, когато фризьорът му забелязал малко бяло петно на скалпа му. В началото Томас си мислел, че това се дължи на стреса и напрегнатия начин на живот.

Малко след това обаче по кожата му започнали да се появяват още бели петна. Било засегнато и лицето му. По това време тай работел като репортер в Ню Йорк. Тогава лекарите му поставили тежката диагноза, за която няма лечение.

Мислел, че с кариерата му на телевизионен журналист е свършено и изпаднал в депресия. След това обаче решил да не се предава и да търси алтернативни начини, за да запази работата си.

Отначало се опитал да скрие белите петна с дрехи, но това не дало резултат, тъй като постоянно се появявали нови и нови бели петна. Тогава започнал да използва грим, но събеседниците му винаги забелязвали, че има нещо странно и разговорите се насочвали в тази посока. Въпреки това той продължил да поставя грим върху кожата си. Така е и до днес. Но един ден в годината той застава пред камерата без грим и говори за проблемите, които създава витилиго. Лий Томас продължава да работи и дори издава книга за болестта си.