Кампанията за масово пазаруване, наречена "Черния петък", взе жертва в американския град Хувър в щата Алабама. В търговски център там е станала стрелба, при която са били ранени поне двама, а стрелецът е загинал, съобщава NBC News.

Инцидентът е станал на опашка в мол, като между двама души е възникнал спор. Вследствие на настъпилата караница единият от спорещите извадил пистолет и започнал да стреля по противника си - 18-годишен младеж. 

В мола е имало засилено присъствие на полицаи, които да се грижат за безопасността на пазаруващите за Черния петък, който на практика започва няколко дни по-рано. Унифорените веднага реагирали и застреляли мъжа, който открил стрелбата. По време на престрелката леко е ранено и 12-годишно момиче. Младежът, който участвал в спора, е тежко ранен.

Миналата година в същия мол е възникнало масово сбиване, което довело до бързо прекратяване на пазаруването. Статистика показва, че от 2006 г. до 2016 г. в резултат на Черния петък са били убити 10 човека, а пострадалите от престрелки и по-сериозни сбивания са 110 души. През 2017 година един човек е бил застрелян в мол в щата Мисури след спор за намалени стоки. По-леките наранявания, сбивания и спорове са станали почти традиционни за Черния петък в САЩ, когато стоките се продават с намаление, а търговските центрове имат извънредно работно време.