Първото нещо, което направи севернокорейският лидер Ким Чен-ун при визитата си във Виетнам, е да посети днес посолството на страната си. Утре той ще се срещне в столицата Ханой с американския президент Доналд Тръмп, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА

Ким пристигна в посолството малко след 12.00 ч. по Гринуич и остана там около час, като бе докаран с лимузина от хотела, където е отседнал. Дипломатическата мисия на Северна Корея се намира в старинна сграда от времената на френското колониално господство.

След това севернокорейският лидер се върна в хотел "Мелия Ханой", намиращ се в центъра на виетнамската столица.

Ким пристигна във Виетнам, след като пропътува разстоянието от Северна Корея до виетнамската граница със специалния си брониран влак.

Кадри на японската телевизия Ти Би Ес уловиха момента, когато Ким, който е страстен пушач, пали цигара рано сутринта на китайска гара, часове преди пристигането си във Виетнам за историческата си среща с Тръмп по въпроса за ядрените оръжия и ракети на Северна Корея. Видеото показва как Ким пуши и разговаря със севернокорейски официални представители на китайската гара Нанин.

Втората среща на върха между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Трамп ще се състои на 27-28 февруари в Ханой. Двамата ще се опитат да постигнат споразумение как да бъде изпълнено обещанието на Ким, дадено на първата им среща в Сингапур през юни м.г., да се откаже от ядрения си арсенал.

По-късно днес се очаква в Ханой да пристигне американският президент Доналд Тръмп.