Туитът представлява код от 60 знака и препратка към клипа Paper Planes на популярната певица M.I.A., съобщи Нова телевизия.

Потребители започнаха да сглобяват всякакви догадки за това съобщение. Според една от теориите Асандж е умрял, а кодът изпълнява функциите на „авариен бутон“ - след задействането му „Уикилийкс“ трябва да започне публикуването на някакви много важни документи. Други пък предположиха, че кодът известява за предстоящо публикуване на нови разобличения. Някои дори е решил, че Асандж вече се намира в самолет за САЩ.


Други започнаха да анализират текста на Paper Planes, търсейки подтекст между редовете. Някои от стиховете гласят: „Ако ме хванеш на границата, аз ще си извадя виза на мое име“ и „Имам повече данни от КГБ“.

Наскоро медиите съобщиха, че от сметките на „Уикилийкс“ са изчезнали 25 млн. долара като биткойни. Миналата седмица акаунтът на Асандж в Туитър бе недостъпен за известно време, а след това бе възстановен. След това пък ВМС на САЩ публикува туит, който съдържаше само името на Асандж в кавички. След туитът изчезна. 

Джулиан Асандж продължава вече 7 година да се укрива в еквадорското посолство в Лондон, докато САЩ го издирват за разпространяване на секрептни материали.


Швеция спря разследването срещу Асандж за изнасилване