Изпълняващият длъжността посланик на Украйна в Армения се удави в езерото Севан, предаде агенция УНИАН, като се позова на информация на официалната страница на министерството на външните работи на Украйна.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме за трагичната смърт на 13 август 2023 г. на опитния и висококвалифициран дипломат, временно изпълняващ длъжността посланик на Украйна в Армения, Александър Анатолиевич Сенченко", се казва в съобщението.

По-рано арменските медии са съобщили за смъртта на мъж в езерото Севан, по информация на местната спасителна служба, уточнява БТА.

Службата е информирала, че на 13 август, в 20:17 ч. местно време, дежурни спасители на плажа на езерото Севан са забелязали, че човек, плуващ на 25 метра от брега, е изчезнал.

"Спасителите са се притекли на помощ и са извадили гражданина от водата. Пристигналият на място екип на "Бърза помощ" е констатирал смъртта му", гласи информацията в арменските медии. Позовавайки се на местен кореспондент, те са обявили, че покойният е съветник на посланика на Украйна в Армения.

Сенченко започва работа в украинското министерство на външните работи през 2003 г., като заема различни длъжности в структурата на Първо и Шесто териториално управление, департамента по евроатлантическо сътрудничество и нови предизвикателства, в канцеларията на министъра, както и в дипломатическите мисии на Украйна в Русия, Азербайджан и Армения.