Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини демонстрира какъв приоритет за него е борбата с мафията, като се гмурна в басейна на конфискувана от мафиот вила в Тоскана и изплува две дължини, наблюдаван от журналисти, предаде Асошиейтед прес.

Вилата била конфискувана от мафиотски бос през 2007 г. след правни процедури, продължили 24 години, и сега е превърната в почивна база.

Италианските прокурорите от отдел "Антимафия" дълго настояваха борбата с организираната престъпност да се води чрез отнемане на незаконно придобито от гангстерите имущество, в това число къщи, хотели, ферми и ресторанти.

Партията Лига на Салвини се хвали, че е за затягане на мерките срещу престъпността, но темата за организираната престъпност почти не присъстваше в предизборната й кампания.

За лишаването на мафиотите от незаконно придобитото от тях имущество Салвини каза: "Трябва да оставим тези господа по долни гащи".

Вътрешният министър настоява за ускорени процедури за конфискация, така че отнетата собственост да може бързо да смени предназначение и ползването си.

Имотът в Тоскана бил конфискуван от мафиот

Снимка: БТА

Вилата била конфискувана от мафиотски бос през 2007 г. след правни процедури, продължили 24 години

Снимка: БТА

Партията Лига на Салвини се хвали, че е за затягане на мерките срещу престъпността

Снимка: БТА