Facebook свали реклами от кампанията на президента Доналд Тръмп. Мотивите - нарушаване на политиките на социалната мрежа срещу "организираната омраза".

Рекламите подкрепяха призив на Тръмп да бъде обявено крайнолявото движение "Антифа" за терористична организация.

В тях обаче се съдържа снимка на обърнат надолу червен триъгълник, който специалистите по символи твърдят, че нацистите са използвани през Втората световна война, за да отбелязват политическите затворници в концлагерите.

Рекламите подкрепяха призив на Тръмп да бъде обявено крайнолявото движение "Антифа" за терористична организация. Рекламите съдържат снимка на обърнат надолу червен триъгълник, който специалистите по символи твърдят, че нацистите са използвани през Втората световна война, за да отбелязват политическите затворници в концлагерите.

Рекламите, платени от комисията за набиране на средства за кампанията на Тръмп, за първи път са започнали да излизат в мрежата в сряда.

Facebook за първи път блокира реклами на американския президент. Той вече започна негласна война със социалните мрежи заради блокиране на негови статуси от страна на Twitter.