Twitter за трети път не допусна съобщение на американския президент Доналд Тръмп, този път за протестите срещу убийството след бруталния арест на чернокож в щата Минесота. 

Социалната мрежа е любима на президента на Америка, но след вече два маркирани поста в Twitter Тръмп буквално обяви война и подписа указ за регулация на мрежите. 

Тръмп написа, че "главорези" не почитат паметта на чернокожия Джордж Флойд и че когато "грабежите започнат, стрелбата започва".

Използваната от американския лидер фраза "когато грабежите започнат, стрелбата започва" е на шефа на полицията в Маями от далечната 1967 г. Уолтър Хедли.

А думите му са били насочени към граждани, изразили недоволството си от полицейски терор.  

След поста на Доналд Тръмп Twitter маркира съобщението му. Мотивите - че нарушава политиките им, възхвалявайки насилие, базирано на историческия контекст в последното изречение, както и че има "риск да вдъхнови подобни действия днес".

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на съдържанието си, предаде Франс прес.