Стотина полети на компанията "Еър Франс" бяха анулирани, а около 40 бяха пренасочени към други летища заради проблемите със снега, предаде АФП, цитирана от БТА.

Част от пътниците, които се намират на "Шарл дьо Гол" бяха настанени в 1200 хотелски стаи към летището. То разполага с хотели и извън периметъра си, но до тях не може да се стигне, защото пътищата са затрупани със сняг и движението е затруднено. Поради тази причина управата на аерогарата раздава одеала, пакети с храна и напитки на хилядите блокирани пасажери.

На летище "Шарл дьо Гол" сега постепенно започва да се възстановява интензивността на полетите, но в някои случаи екипажите на самолетите не могат да стигнат дотам заради затрупаните със сняг магистрали и пътища.

Метеоролозите прогнозират за тази нощ отрицателни температури и поледици, но не и снеговалежи. Снегът спря да вали в района на Париж вчера следобед.
Вчера бяха отчетени рекордните 11 сантиметра сняг. Това се случва за първи път от 1987 г. Заради снеговалежите беше затворена Айфеловата кула, защото по заледените и заснежени участъци от нея не може да бъде изсипана сол, тъй като тя разяжда желязото на символа на Париж.
В квартала Монмартър не се движеха превозни средства
. Затворен беше и дворецът Версай поради опасност от падане на посетителите на заледените алеи на парка към него.
Вътрешният министър Брис Ортефьо призова шофьорите да оставят своите автомобили у дома, съобщи "Фокус".

Силният снеговалеж и в Германия наложи затварянето за четири часа на летището във Франкфурт. Влаковете на Дойче Бан се движат едва със 160 км/ч вместо с обичайните 250 км/ч. Жп линиите са покрити със сняг и лед и ако влаковете се движат прекалено бързо, има опасност да се повредят.