11 сантиметра сняг блокираха Париж

Хиляди пътници бяха блокирани на парижкото летище "Шарл дьо Гол" заради нарушения самолетен трафик, причинен от обилен снеговалеж. В града натрупа 11 см - рекорд за последните 23 г.

Обратно в новината

Коментари - 11 сантиметра сняг блокираха Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Влаковете на Дойче Бан се движат ЕДВА?! със 160 км/ч вместо с обичайните 250 км/ч. " Ей т'ва най-ме изкефи!

И мен.

В БълХария хората са претенциозни на искания и свидливи на действия. Парижкия сняг има право да блокира Париж, но на Българския му е забранено. Все пак ние си имаме кауБОЙКО.

Няма какво да се чудиме , и в Париж при 11 см сняг и там са изпуснали нещатата та се е заледила настилката , а ние сме в България, тъй че няма да ме учуди , утре като навали 11 см сняг какво ще се получи и при нас. Касае се са организация на работата , но за съжаление това , което го имахме преди 20 г. го няма вече , така наречените отдели по чистота ,където работеха много хора и се включваха в почистването на снеговалежите , транспортните работници които , помагаха при такива ситуации, войници и гражданска защита и доброволци, цялото население помагаше. А техниката беше проста , камиони с пясък и сол се разхвърляше освен по централните шосета и по втостпенните малки улички , а тротоарите изчистени от самите жители.

франсетата винаги са се стряскали от неща поголеми от оная им работа ;)

11см сняг. и Париж блокиран!!! А някога франсетата са искали да завладеят Русия. Френски смешки.

оправи ми настроението....тенкс!

Ами да им пожелаем една руска зима тогава

Ало, Париж! Имаме свободен професионален кмет от ГЕРБ. Може да ви го дадем под наем за една зима. Изгодно. За нас.

Цели 11 сантиметра! Да им пратим спешно танкове и БТР. Направо Фалкона да излита.

фрацушработа

И там не са кой-знае колко по-оправни от нас. Имам братовчед, който от години живее в Ирландия. Наскоро каза "добре че падна сняг в събота и не сме на работа, защото иначе ако е през седмицата, тук изпадат в паника, всичко се обърква, стават километрични задръствания и т.н."...

за разлика от булгаря, кадето снегат през зимата е нещо нормално за франця това е сабитие! нормално е да не са подготвени! нормално и да не искат оставката на никои! в булагря не е нормално декемрври месец да заявяват че 'снегат ни изненада'! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе това за "изненада ни", вече не го коментират....чак се дразня, като се повтаря нещо по инерция.

И никой не иска оставка на правителството и на кмета в частност, хората си седят на топло и чакат да се стопи. А у нас ако стане нещо подобно, досега всички да са оревали форума как правителството не им е осигурило вечно лято и много чалга!

Ако бяха на нашето положение, за тези 20 години комунистически грабеж, французите щяха да са вдигнали поне 10 революции и от тези в Парламента, поне 2/3 щяха да са дали фира на някоя гилотина. А за снега са ти казали други, там не всяка зима вали обилно и нямат готовност.

ЛИЧИ СИ КОЙ Е ПО НАПРЕД СЪСЪ СНЯГ ОТ 11СМ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ А КАЗАВТ ЧЕ СА НАЙ ДОБРИТЕ ИКОНОМИКИ АКО И ТАМ ВАЛИ КАТО У НАС 1М СНЯГ СИГУРНО ЩЕ

Има една особеност... Там не всяка зима е такава. На тях им е простено "да ги изненада", а тук ВСЯКА зима е с обилен снеговалеж и всяка зима сме "изненадани". Има МНОГО сол да ядем докато се доближим до франсетата. Въпреки, че има области в които Бай Ганьо - френски вариант е често срещано явление.

Вчера наистина беше интересно в Париж. Според мен снега не беше 11 см. а 5-6. Първото, което направиха, беше да спрат всичко автобуси. Метрото се задръсти. Колите им верятно бяха масово с летни гуми, защото и най-малките наклони правеха невероятни задръствания. Имаше и няколко леки катастрофи. Обаче за разлика от нас, тук никой не протестира и не псува общината. Последното ми беше най-интересно !

драги ми еха или къквото си ,да си информиран не означава да знаеш всички парчета на азис,в Париж сняг зимата не вали ,защото температурите рядко падат под 3 градуса и никой не си слага зимни гуми на колите,затова е нормално да има проблем при11см сняг