Единадесет души, включително 4 деца, са били убити, а 6 са били ранени при стрелба в Цетине, Черна гора, съобщиха местните медии, позовавайки се на местната полиция. Един полицай е бил ранен в главата.

Стрелбата е била открита от въоръжен мъж в квартал Медовина днес около 16 ч. местно време. 34-годишният извършител на име Вучко Борилович първо е избил семейството си с ловна пушка, а след това е тръгнал по улиците и е разстрелвал случайни минувачи и полицията.

Според някои съобщения не е позволявал на пристигнала на място линейка да стигне при пострадалите. В крайна сметка е бил неутрализиран от силите на реда.

Сред ранените има хора в тежко състояние, които са били доставени в местна болница, където им оказали необходимата помощ, а на някои е била извършена операция.

Според публикации в местната преса вероятно става дума за семейна драма. Смята се, че мъжът е имал психически проблеми.

"Вучко застреля жена си, а след това излезе на улицата и тръгна след децата, възрастните жени, не гледаше по кого стреля... Дори уби моя приятел, автомонтьор, когото случайно срещна на улицата.

Това каза пред сръбския Kurir мъж от Цетине. Дори най-възрастните жители на Цетине не помнят подобно нещо - казва видимо потресеният мъж

В Медовина има може би 200 къщи и той буквално стреля безразборно пред къщите, по улицата.

Борилович преди това е работил като сервитьор в Национален парк Ловчен. Бил е ловец и имал оръжия. "Много ни е трудно, не можем да повярваме, че той го е направил - споделя събеседникът на изданието.