Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на протест в Белград срещу президента на страната Александър Вучич, предаде БНР.

Надсловът на протеста беше "Един от пет милиона" (вижда се на снимката), след като още след първата демонстрация Вучич заяви, че пет милиона души да излязат на протест, няма да изпълни нито едно искане на опозиционните лидери, които според него, са дискредитирани. Поддръжниците на опозиционния блок от 30 партии и организации, наречен "Алианс за Сърбия", определят Вучич като автократ, а неговата Сръбска консервативна партия като корумпирана.

Вчера в интервю за местната телевизия "Студио Б" сръбският президент заяви, че не се плаши от протестите и че те са демократично право, стига да не се стига до проблеми.

В шествието участва и бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич, който подкрепя протестите.

"Хората днес са на улицата, защото им е омръзнало от несправедливостта, корупцията, насилието и изнудването. Днес в Сърбия не можеш да се бориш с тези неща чрез институциите, защото те почти са преустановили работа. Затова днес се събрахме толкова много хора тук", каза Вук Йеремич.