Страстите в Скопие относно френското предложение, което би трябвало да отвори пътя за преговори за членство на републиката в Европейския съюз продължават да кипят, предимно в парламента, защото днес отвън интерес нямаше. Предложението се обсъжда втори ден, а резултат няма.

За малко се размина сбиване в парламента на Северна Македония, след като депутатите Димитър Апасиев от левицата и Мартин Костовски от СДСМ започнаха да се блъскат в залата, но за щастие не се стигна до физически сблъсък, съобщиха местните медии.

Във видеозаписа, публикуван от Алсат-М, се вижда как заместник-председателят на Събранието Горан Мисовски и координаторът на парламентарната група на ДСИ Арбр Адеми разтървават двамата депутати.

Апасиев влезе в словесен конфликт с председателя на събранието Талат Джафери, а Джафери му каза да не размахва пръст, за да не го смажат.

"Председателю, нека за първи и последен път ми се скарате, че не съм дошъл у вас. Тук сте първи сред равни и като такъв не трябва да узурпирате стола, на който седите...", каза Апасиев.

Джафери поиска микрофонът на Апасиев да бъде изключен, а депутатът от левицата отвърна, като го посочи с пръст.

"А кой си ти, че да ме сочиш с пръст? Хайде кажи каквото имаш и не ми махай тук. Имате думата, кажи, каквото трябва да кажеш и не махай с ръка. Хайде", отвърна Джафери.

Апасиев отново повтори, че за първи и последен път Джафери трябва да му размаха пръст и да напусне трибуната.

"Не размахвай пръста си, защото може да бъде счупе. Хайде", отговори му Джафери, цитиран от местните медии.