Датската премиерка Мете Фредериксен успя да се омъжи, след като сватбата й беше отложена, а след това датата беше пренасрочена поради тежката първа година в офиса, включваща справянето с коронавирусната пандемия, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Снимка: БТА/AP

Датски медии съобщиха, че 42-годишната Фредериксен се е омъжила за фотографа Бо Тунберг в средновековната църка Маглеби на остров Мьон, в югоизточната част на Дания. Премиерката публикува снимка от сватбата на Фейсбук страницата си, придружавана само с думата "ja" ("да на датски) и сърце. Снимката показва усмихнатите младоженци, излизащи от църквата.

Датският таблоид "Екстра бладет" нарече сватбата "тайна". Поканени бяха малък брой гости, включително бившия премиер Поул Нюруп Расмусен.

Фредериксен положи клетва като премиер на Дания на 27 юни 2019 г., с което стана втората жена, заемала някога поста. Тя отложи сватбата си миналата година поради националните избори на 5 юни, с които нейната Датска социалдемократическа партия застана начело на правителството на малцинството. Миналия месец тя обяви, че ще трябва да я отложи още веднъж, защото съвпадаше със среща на високо равнище на ЕС.

Снимка: БТА/AP