Това бе констатирано пред медиите от инспектори от министерството на финансите. Води се разследване но случая, като този вид контрабанда е извършвана и за други страни, но масови са случаите за България.

От Комисията за търговия и защита на потребителите коментират и риска от изнасяне на плодове и зеленчуци без сертификати за качество, предаде БНР.

Гръцкото финансово министерство въвежда спешни мерки, за да се прекрати контрабандата, която ощетява бюджета, но и рефлектира към по-високи цени на легалната търговия на вътрешния пазар.

Променя се изцяло счетоводната документация. Фирмите, които купуват директно от производителя се задължават да издават специални фактури, подкрепени от сертификат за качество.

В защита на наемните работници във фермите на Гърция ще се изисква само временно разрешение за работа без то да е свързано с разрешение за пребиваване.

Заплатите и осигуровките ще се отчитат като разход на фермерите. Правителството очаква, че тези облекчения ще намалят работата на черно, като се гарантира и изплащане на осигуровки.